top of page

Online Kurser

Introduktion

Køb adgang til modulerne

Inden du går igang med et behandlingsforløb i Sundfertilitet, er det en god idé at tilegne dig viden om alt, hvad du selv kan gøre for at fremme dine graviditetschancer. Det kan du gøre ved at deltage i et live træningshold på klinikken, købe og læse bogen "Fertilitet & Fysioterapi" og/eller købe adgang til en eller flere af vores online undervisningsvideoer.

De første 8 minutter af vores online-kursus består af en introduktion, som du gratis kan se her nedenfor. Den vil give dig en god fornemmelse af, hvad modulerne indeholder og hvordan materialet formidles. Herefter kan du gå videre til webshoppen og købe dig adgang til en eller flere af følgende 5 undervisningsmoduler. Bemærk at videoerne kun kan ses fra en computer - ikke fra en telefon.

 

Modul 1: Mojzisova-metoden og livmoderens og æggeledernes bevægelser (26 min)

I dette modul vil du blive introduceret til Mojzisova-metodens teoretiske og forskningsmæssige baggrund. Du vil få en forståelse for, hvordan de reproduktive organer arbejder og hvordan du igennem din adfærd kan skabe de bedste betingelser for de reproduktive organers funktioner.

Modul 2: Livmoderens position (20 min)

Dette modul sætter fokus på livmoderens position. Jeg gennemgår symptomer på den foroverbøjede og bagoverbøjede position og forklarer hvorfor og hvordan, disse positioner indvirker på fertiliteten.

Du vil få vejledning i, hvordan du hjælper din livmoder til en position, der er optimal for en befrugtning og graviditet.

Modul 3a: Træning og afspænding af bækkenbunden med Ballstick-bolden (13 min)

Dette modul indeholder en instruktion i, hvordan du kan anvende ballstick-bolden eller en lignende bold til at aktivere og afspænde bækkenbunden og massére bækkenets øvrige muskler.

Modul 3b: Instruktion i Mojzisova's trænningsprogram (46 min)

I dette modul vil du blive grundigt instrueret i Mojzisova's træningsprogram.

Ifølge tjekkisk forskning vil du kunne forvente at firdoble dine graviditetschancer og nedbringe abortrisikoen ved at udføre disse øvelser 1-2 x dagligt frem til 12. graviditetsuge. Programmet er særlig effektivt til kvinder, der lider af graviditetstab, men anbefales også til forebyggelse af infertilitet og behandling af cyklussmerter.

Når du udfører øvelserne derhjemme, skal du forvente at det tager 20-25 minutter. Se evt. den engelske video under fanen "In english" for at få en fornemmelse af antal gentagelser, tempo og flow. Og husk at det er langt bedre at lave dine øvelser 2-3 gange om ugen end slet ikke at lave dem.

Modul 4: Kost, kosttilskud og motion (48 min)

Dette modul er et teoretisk modul, hvor vi taler om kost, kosttilskud og motion. Hvad siger forskningen? Hvilke kosttilskud er særlig vigtige at supplere din kost med, mens du forsøger at blive gravid? Hvor meget, hvor ofte og hvor hårdt bør du motionére og hvilke motionsformer skal du vælge, for at være sikker på ikke at skade men derimod gavne din fertilitet?

Modul 5: Selvbehandling af arvæv (32 min)

I dette modul sætter vi fokus på behandling af arvæv efter operationer, traumer og infektioner i og omkring underlivet. Arvæv er en hyppig årsag til sub- og infertilitet hos kvinder. Det er forholdsvis nemt at behandle og du kan roligt prøve dig frem på egen hånd, ved at følge denne instruktionsvideo. Det kan dog være en god idé at supplere med en enkelt konsultation eller to hos en erfaren fysioterapeut, så du er helt sikker på at du udfører selvbehandlingsteknikkerne korrekt - men du kan roligt prøve dig lidt frem selv. Selvmassage er ikke farlig.

Husk at arvævsmassagen ikke må gøre ondt! Og husk at holde pause med arvævsbehandlingen lige omkring ægløsning/ægudtagning/ægoplægning.

Modul 6: Mojzisova exercises (35 min)

In this video, module 6, I will show you how to perform the Mojzisova daily exercise program. I recommend that you spend approximately 20-25 minutes on your exercises 4-7 days a week. Remember to continue until your 12th pregnancy week.

The exercises should never cause you pain.

Hver video-modul sluttes af med en litteraturliste, så du kan se hvilke videnskabelige studier og øvrig litteratur, der ligger til grund for de anbefalinger, du er blevet præsenteret for i videoen. 

 

Vær forberedt på at du vil opleve symptombedring, hvis du har smerter eller nedsat bevægelighed i dit underliv, bækken eller din ryg. Skulle du mod forventning opleve symptomforværring, skal du ophøre med selvtræningen og kontakte din fysioterapeut.

God fornøjelse med online-kurserne og selvbehandlingen.

Se introduktionsvideo

intro video
Introduktions video

Introduktions video

Afspil video
bottom of page