Patientcase 4: AH


Alder ved første konsultation: 29 år

Antal år med infertilitet: Netop stoppet med p-piller

Relevante diagnoser: PCOS (konstateret ved ultralydsscanning)

Tidligere graviditeter:  ingen

Tidligere fertilitetsbehandlinger: ingen

Partners sædkvalitet: ikke undersøgt

Cyklus: meget uregelmæssig 30-60 dage

BMI: 17

AH henvender sig til Sund Fertilitet fordi hun har PCOS og netop er stoppet med p-piller efter ca. 12 år. AH’s primære ønske er at opnå regelmæssig menstruation (hvilket hun aldrig har haft) og herefter graviditet. AH har sunde kostvaner og løber ca. 2 gange pr. uge af ca. 30 min. varighed. Hun opfordres til at tage kosttilskud i form af D-vitamin og Zink samt til at spise flere sunde olier, avokado, mandler m.m. Men ellers at fortsætte med motionen.

Der gives 6 behandlinger over 1 ½ mdr. i form af Biostimulerende laserbehandling med Gigalaser samt Akupunktur mod uregelmæssig menstruation.

Første behandling udføres på dag 6 i cyklus. Der gives 23 min. Gigalaser på forsiden samt AKU-laser punkter mod infertilitet.

Efter 4. Behandling (dag. 28 i cyklus) får AH menstruationslignende murren i underlivet samt ømme bryster. Der laves en graviditetstest som er negativ, hvorfor forløbet forsætter.

Ved 6. behandling (dag. 50 i cyklus) har AH igen haft menstruationslignende smerter i underlivet samt ømme bryster gennem den sidste uge.  Hun tilbydes at lave en graviditetstest i klinikken, men ønsker ikke dette. Der gives således gigalaser 23 min. på forsiden og Akupunktur mod uregelmæssig menstruation. AH har herefter bestilt tid hos egen læge med henblik på udredning i forhold til PCOS, og vi aftaler derfor at hun skal henvende sig ved ønske om fortsat behandling når hun har svar fra egen læge.

Dag 64 i cyklus: Jeg modtager en mail fra AH som netop har lavet en positiv graviditetstest

D. 14/11.2013: AH er idag gravid i 7 uge og velbefindende